Friday, September 22, 2006

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.



Tahun ni masuk kali ke-5 aku menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak di bumi UK.Masih ingat lagi mula-mula sambut Ramadhan di tempat orang,memang jauh berbeza dengan tempat kita..manakan tidak bila berbuka puasa bersama keluarga dan dengan berbagai juadah yang terhidang didepan mata.Masa tahun pertama berpuasa kat sini memang best jugak sebab masa tu winter so waktu berbuka awal kalau tak silap pukul 4.30 dah masuk waktu maghrib tapi juadah tu tak samalah...takdelah air tebu,kuih,martabak dan perbagai jenis lagilah..malas nak sebut buat teringat je...memang masa time ni teringat sangat suasana bulan Ramadhan kat kampung dengan bazar ramadhan dan pasar malam.Kat tempat orang kalau nak merasa kuih kena buat sendirilah.Bersambung..........

1 Comments:

Blogger Messengerz said...

Assalamualaikum WBT~.

apa khabar? lama x dengar khabar.. duk mana lening?

by : Ayub
http://www.messengerz.blogspot.com

3:01 AM  

Post a Comment

<< Home